fredag den 26. juli 2013

Thailand - De første dage (december 2010)

Netop ankommet til hvad der var, mildest talt, udebane for et  par blege førstegangsrejsende, gik turen nu til vores hjem for de næste par dage, New Road Guest House. Vi havde overvejet, at søge mod den verdensberømte backpacker gade i Bangkok, Khao San Road - men havde i stedet valgt, at bosætte os lidt udenfor centrum, dog blot 5 minutters gang fra SkyTrain, som kan tage dig hvorhen i byen du ønsker, på forholdsvis kort tid.
Efter vi havde fået styr på check-in, var førsetprioriteten at finde os noget af den lækre thai-mad, som vi havde hørt så meget godt om hjemmefra. Vi fandt et sted, kun en enkelt gade fra vores hostel - maden var super god, billig og betjeningen var i top! Vi var godt tilfredse med vores første måltid i Thailand!
Det resterende af dagen og aftenen gik med, at slentre rundt i området omkring vores hostel, spille pool og ellers bare vænne os til varmen og de altid venlige og smilende thailændere.

Tai Chi i Lumpini Park, Bangkok, Thailand (klik for større billede)
Næste dag stod vi op omkring kl. 05.00. Grunden til dette var, at vi aftenen forinden havde fået fortalt, at Lumpini Park, midt i Bangkok, bestemt var et besøg værd - og, at der tidligt om morgenen altid er flere grupper, som udøver Tai Chi. Tai Chi er en ældgammel, Kinesisk kampkunst, som også er enormt populær i Thailand, der har til formål at styrke krop og sind, og harmonien imellem disse.
Vi synes det lød super fedt - så det skulle vi naturligvis opleve!
Lumpini Park var fantastisk! En kæmpe park inde midt i byen, hvor sindet kan få ro, og man bare kan læne sig tilbage med en god bog - eller bare lade tankerne flyde afsted.
Det var imponerende at se koordinationen i gruppernes bevægelser. Det var helt afslappende, bare at se på. Efter vores besøg i Lumpini Park, ville vi en tur omkring MBK Center, som er et enormt shoppingcenter i 7 etager, der har alt hvad hjertet måtte begære.
Vi besluttede os for, at benytte lejligheden til at tage vores jomfrutur i SkyTrain - og vi var fremme ved MBK Center små 20 minutter senere.
Vi havde selvfølgelig en idé om, hvor stort MBK Center ville være - men til trods for det, blev vi alligevel ret overvældede. Butikker, restauranter og boder i massevis - og sågar en biograf på hele øverste etage!
Vi fik købt de ting vi manglede, heriblandt ure, sko og myggenet - hvilket vi senere skulle blive enormt taknemmelige for, at vi havde investeret i.

Bangkok overraskede os på mange måder, og på mange måder gjorde den ikke. Noget, som vi især undrede os over var, at byen er enormt beskidt. Selvom vi befandt os i Sydøst Asien, overraskede det os alligevel, at der lå skrald overalt - men det hænger selvfølgelig meget godt sammen med, at det hørte til sjældenhederne, at man så en skraldespand på gaden.

Da vi ikke havde booket noget som helst på forhånd, besluttede vi os for, at tage en tur omkring Hua Lamphong Railway Station, for at tjekke mulighederne for videre rejse.
Der gik ikke længe, inden vi havde fået de første 10 tilbud om rejser til alverdens steder inde- og udenfor Thailand. Mulighederne var uendelige.
Efter at have snakket med adskillige sælgere, bestemte vi os for, at vores næste destination skulle være Cambodia. Til trods for, at vi hjemmefra havde hørt alverdens skrækhistorier om overfald, kidnapninger og hvad ved jeg - besluttede vi os for, at fravælge trygheden ved en grupperejse - for i stedet at rejse på egen hånd og få lidt mere eventyr ud af det - det var jo trods alt derfor, at vi var taget afsted.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar