torsdag den 8. august 2013

Cambodia - Templer og Tommy Guns (december 2010)

En af de ting, som jeg inden afrejse havde set allermest frem til at opleve, var Angkor Wat templerne, nord for Siem Reap i Cambodia.
Jeg er generelt meget fascineret af templer, men lige netop Angkor Wat har altid været noget specielt i mine øjne. Arkitekturen i Angkor Wat skiller sig ud, og det har nærmest sin helt egen stil - i hvert fald i forhold til hvad jeg normalvis forbinder med tempel-arkitektur.
Vi var aftenen inden blevet anbefalet på det kraftigste, at stå tidligt op for at opleve solopgangen over hovedtemplet - og det var med god grund.

Hovedtemplet ved Angkor Wat, Angkor, Cambodia. (klik for større billede)
Vi havde lavet en god aftale med en tuk-tuk chauffør aftenen forinden, hvilket betød, at han ville transportere os rundt til de forskellige templer - og tilbage til byen igen. Dette for en ganske rimelig sum penge.
Vi var ankommet til hovedtemplet i god tid, så vi kunne få den fulde oplevelse med.
Oplevelsen af, at stå der og vente - helt fra tusmørke til, at solen lige så stille sneg sig op bag templet, kan jeg slet ikke retfærdiggøre med ord. Det var ubeskrivelig smukt - og virkelig en oplevelse, som jeg er enormt glad for, at vi fik med os.
Et lille minus var dog, at der på tidspunktet var renovering af hovedtemplet, så der var stilladser rundt omkring templet - men det var på ingen måde noget, der ødelagde oplevelsen for mig.
Jeg kunne have brugt flere dage ved templerne, men vi valgte at nøjes med en enkelt - og det var også ganske fint.

Som dagen gik, og vi efterhånden havde udforsket en stor del af templerne og områderne omkring - var det blevet tid til at vende tilbage til byen.
På vej ind til byen, med vores tuk-tuk i fuld fart, kom vi til at tale om, hvad vi sådan ellers forbandt Cambodia med. Udover Angkor Wat var det egentlig meget begrænset hvad jeg vidste om Cambodia - og Finn havde det på samme måde. Vi havde begge hørt om landets meget ukomplicerede forhold til våben, men det var egentlig ikke noget, som vi havde forventet ville være så let at komme til, som det senere ville vise sig. Vi spurgte tuk-tuk chaufføren, om sådan noget med at skyde med våben, var noget et par udlændinge sådan uden videre kunne komme til - og i givet fald, om han kendte et sted hvor.
Chaufføren svarede i en tone, som om, at det med våben var noget af det mest naturlige i Cambodia: "Oh yes, yes, yes! I know! I show you! Bang bang!"
Finn og jeg kiggede på hinanden med kæmpemæssige smil i hele ansigtet - fedt! Nu skulle vi sgu ud og lege krig, som dengang vi var små!

Guess what?
Det hele virkede meget "uofficielt" - og sådan var det generelt med en del ting i Cambodia. Vores chauffør kørte os ud til skydebanen, som var et gammelt, nedlagt miltærområde. Ved ankomst, blev vi modtaget af tre gutter, som stod og hyggede sig med lidt skyderi - og uden nogen som helst form for ID tjek, blev vi vist hen til "The Great Wall of Fun" - hvilket ikke var noget officielt navn, men jeg synes nu det var ganske passende.

En ganske fornøjet ung mand :-)
Som billedet ovenfor tydeligt viser, var udvalget af våben ret overvældende. Vi havde forventet, at der var tale om et mindre udvalg af pistoler og måske et par rifler - men vi havde på ingen måde forventet dette. Der var alt - lige fra granatkastere og håndgranater til AK47 og Tommy Guns. Et sandt slaraffenland for et par drengerøve som os!
20 minutter og $100 senere, tog vi fra skydebanen. Humøret var i top! Dagen havde på alle måder levet op til vores forventninger - og mere til! Templerne var intet mindre end fantastiske, og at slutte dagen af i et slaraffenland for drengerøve var prikken over i'et!
Trætte og velfornøjede gik vi til køjs. Dagen i morgen stod på 6 timer i bus, hvor destinationen var Cambodias hovedstad, Phnom Penh.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar