lørdag den 21. september 2013

Vietnam - Road Trip: Vietnam Edition - del 1 (december 2010)

Det var endelig blevet tid til vores længe ventede road trip. Dagen i går var blevet brugt på at forberede os på, hvad den vietnamesiske trafik kunne byde på af uventetheder, men der var trods det, stadig plads til en overraskelse eller to.

Turen gik fra Dalat til Nha Trang. Med ikke mere end ca. 150 km imellem, som skulle tilbagelægges på 2,5 dag, siger det lidt om vejforholdene. Det skal dog også siges, at vi gjorde rigtig mange stop undervejs, kørte af omveje for oplevelsernes skyld og sådan, så vejforholdene kan ikke få skylden alene.

Vores første stop var en mindre blomster-farm. Nu er jeg ikke blomster-entusiast på nogen måde, men det var nu en god oplevelse alligevel. Det viste sig, at især roser i alverdens forskellige farver er meget populære i Vietnam og resten af Asien - og at Vietnam er et af de, hvis ikke det, land i Sydøst Asien, som eksportere flest blomster til resten af Sydøst Asien.

Næste stop var 'Elephant Waterfall', ikke langt fra Dalat. Vandfaldet er kendt for sin udfordrende klatretur fra toppen og ned til foden, som er meget glat og mudret - og det kan derfor også være ganske udfordrende at komme op igen. Med sine 30 meters højde får man virkelig fornemmelsen af, hvor mange kræfter der er bag sådan et vandfald - og man kan da også se vandstøvet fra faldet flere kilometer væk.

Ved foden af Elephant Waterfall, sammen med et par andre friske folk, som havde taget udfordringen op.
Vi vidste godt på forhånd, at naturen i Vietnam er noget helt specielt, men hold da op hvor blev vi alligevel overraskede over, hvor smukt det frie, uspolerede landskab kan være. Det betød også, at vi havde rigtig mange stop på vores road trip - men hvert et sted var det hele værd.

Efter vi havde spist frokost, gik turen forbi en silkefabrik og et område med masser af kaffemarker - de er nu overalt i Vietnam, kaffemarkerne.
Vores held med mekanik fra Cambodia fortsatte i Vietnam - og hvor det i Cambodia var vores tuk-tuk, som brød sammen, så var turen nu kommet til min scooter. Jeg har absolut ingen forstand på mekanik, og det var heller ikke noget, som Finn var blevet velsignet med, så det vi fik ud af det var, at mit dæk var punkteret og oveni det, så var der også noget galt med ventilen i slangen.
Efter ca. 30 minutters venten, kom vores redningsmand til undsætning. Rundt om hjørnet kom vores guide, Kong, kørende - og med sig havde han alverdens reservedele, så han kunne få scooteren repareret.
Det tog ham ikke mere end 10-15 minutter at ordne dækket, og vi var nu igen køreklar.

Finn og jeg, med solnedgangen i ryggen efter en oplevelsesrig dag.
Det var nu blevet aften. Netop ankommet til en lille landsby, hvor vi skulle tilbringe natten, blev vi straks budt på lækker vietnamesisk grøntsagssuppe, ris og kylling - lige hvad vi trængte til.
Aftenen gik med at se fodboldlandskamp sammen med en flok lokale mænd. Kampen var mellem Vietnam og Malaysia - og stemningen var enormt høj! Vietnam vandt kampen 1-0, og så skal jeg ellers love for, at der blev fejret - og det var naturligvis med rigelige mængder risvin!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar